S.C. "Bosco Amico" S.R.L.


Obiectul nostru principal de activitate îl constituie achiziționarea și prelucrarea ciupercilor din flora spontană, acest produs fiind destinat aproape în exclusivitate exportului pe piața vest-europeană (Italia, Franta, Spania). Achiziția de ciuperci se face prin aprox. 62 de puncte de colectare din țară, având transportul asigurat de mașinile frigorifice proprii. Prelucrarea se face de o echipă responsabilă de cca 150 de muncitori marfa exportată fiind foarte apreciată de partenerii noștrii din Europa.

Cine suntem ?

BOSCO AMICO” este o societate comercială având doi asociați fondatori – un cetățean român și un cetățean italian, acesta din urmă fiind domnul Marco Raffaello Tommasi, care este și administratorul societății. Firma noastră dispune în România de două locații: în Hațeg - Jud. Hunedoara și în Domnești - Jud. Argeș, puncte de lucru dotate cu depozite, hale și instalații necesare prelucrării și păstrării la temperatură controlată a ciupercilor din flora spontană. Ciupercile de pădure sunt unele dintre cele mai solicitate produse naturale din flora spontană a fondului forestier public românesc.

De unde am pornit ?

Societatea a luat ființă în anul 2000, idea aparținând a doi cetățeni români și unui cetățean italian. Ulterior, în perioada 2004 -2005, structura capitalului social și a cotei de participare a cunoscut modificări semnificative, exprimate prin retragerea unuia dintre asociații români. Inițial, Bosco Amico a avut sediul social în municipiul Orăștie, județul Hunedoara, dar a desfășurat activitatea în domeniul achiziționării și procesării ciupercilor din flora spontană, la punctul de lucru din orașul Hațeg, într-un spațiu închiriat de la un alt agent economic, locație unde S.C. “Bosco Amico” S.R.L. a funcționat în perioada 2000-2003. În anul 2003, Societatea a achiziționat un teren în suprafață de 3.600 mp, în orașul Hațeg, unde au fost edificate hale industriale pe o suprafață de 2500 mp, precum și un spațiu destinat pentru birouri. Ca o etapă firească în evoluția sa, în anul 2004 Societatea și-a mutat sediul în orașul Hațeg. În anul 2005, a fost achiziționat un alt teren din localitatea Hațeg,  în suprafață de 7.300 mp, precum și o cladire P+E, având o suprafață de 600 mp, astfel fiind extinsă suprafața halelor industriale, cu încă 1.400 mp. În perioada 2005-2006 a fost înființat un punct de lucru în localitatea Domnești, județul Argeș, locație unde a fost cumparat un teren in suprafață de 4.000 mp din care aproximativ 1.000 mp au fost destinați construirii unei hale pentru prelucrarea ciupercilor.  

În vederea desfășurării activității sale principale, anume achiziționarea și procesarea ciupercilor de pădure, Bosco Amico a dezvoltat încă de la început, o politică de parteneriat cu Ministerul Agriculturii din România, prin Direcțiile Silvice județene, procedând la încheierea unor contracte cu aceste entităti, în vederea achiziționării de ciuperci de calitate superioară, din zona Carpaților Meridionali și Orientali, precum și contracte de export în comision.  Pe de altă parte, societatea noastră a încheiat contracte comerciale cu un număr mare de agenții economice private din România, cu care colaborează în mod constant.  Întreaga cantitate de marfă prelucrată de Societate la punctul său de lucru din Hațeg este destinată exportului pe piața europeană în țări precum : Italia, Franța și Spania.

În ceea ce privește dezvoltarea capacităților de producție și export, activitatea societății a fost marcată de o evoluție ascendentă, materializată prin creșterea cifrei de afaceri. Societatea s-a dezvoltat în mod constant în pofida faptului că sistemul bancar românesc nu oferă suficiente oportunități investitorilor, prin aceea că nu promovează produse financiare competitive în măsură să răspundă exigențelor evoluției economice actuale. De asemenea creșterea a avut loc și la nivelul numărului de angajați. Am pornit cu 15 angajați în anul 2000, urmând apoi 25 în anul 2002, 48 in 2005 și ajungându-se la peste 150 de angajați în vara anuluil 2006.  La momentul de față, valoarea mijloacelor fixe ale societatii este foarte diversificat: construcții, terenuri, echipamente tehnice, aparate și instalații, mijloace de transport.

Ce ne propunem ?

Principalul client al S.C. “Bosco Amico” S.R.L. este societatea comercială “Bosco Mar” S.R.L. cu sediul în Italia. Societatea română a promovat o relație de parteneriat cu societatea italiană încă de la înființarea sa. Planul nostru pe viitor este să continuăm să oferim aceleași servicii de calitate, apreciate de colaboratorii și partenerii noștrii din întreaga parte vesticp a Europei. Suntem deschiși și susținem pe viitor orice tip de colaborare productivp în acest domeniu, fapt pentru care vă stăm la dispoziție cu orice tip de informație. Pentru aceasta vă invităm să vizitați pagina de contact a firmei noastre, de unde puteți lua legătura cu noi telefonic sau prin formularul web.